Поділитись:

На Волині чоловік із психічним захворюванням грабував людей

П'ятниця, 19 червня 2020, 17:04
На Волині чоловік із психічним захворюванням грабував людей

фото ілюстративне

Прокурори наполягають на госпіталізації волинянина, який вчинив низку розбоїв, до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури скерував до суду клопотання про застосування до 23-річного мешканця Нововолинська, який вчинив низку грабежів та вимагання, примусових заходів медичного характеру, зокрема  госпіталізації до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Упродовж вересня 2019 – лютого 2020 чоловік п’ять разів нападав на людей у під’їздах будинків, на вулицях шахтарського міста, а один раз – проникнувши у житло, й, застосовуючи погрози й насильство, відбирав гроші та цінності (всього на суму понад 7 тис. грн.).

У жовтні-листопаді минулого року зловмисник перестрівав та тероризував громадянина, вимагаючи раз-по-раз передавати йому кошти, й у такий спосіб заволодів 1000 грн.

Згодом експертиза засвідчила, що чоловік перебував у стані неосудності через психічне захворювання, відтак прокурори клопочуть про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Довідково:

Згідно ч. 4 ст. 94 КК України, госпіталізація до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, не пов’язане з посяганням на життя інших осіб, і за своїм психічним станом не становить загрози для суспільства, але потребує тримання у закладі з надання психіатричної допомоги та лікування в умовах посиленого нагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024