Поділитись:

Порятунок телефоном: на Волині юнак повідомив на «102», що хоче із собою щось зробити

П'ятниця, 12 червня 2020, 14:01

У ніч з 10 на 11 червня на «102» подзвонив молодий хлопець і повідомив, що хоче із собою щось зробити. 

Інспекторка лінії «102» Ольга Твердяк розповіла, що «тримала» юнака на лінії, поки до нього їхав екіпаж, – інформують на сторінці поліції у фейсбуці. 

– Я зателефонував, щоб ви зафіксували смерть. 
– Хто помер? 
– Поки ніхто, але я збираюсь з собою щось зробити.

«Я розмовляла з ним 34 хвилини, поки до нього не приїхав наряд групи реагування патрульної поліції Луцького району. Одразу зрозумівши, що хлопець може заподіяти собі непоправне, дала знак іншим колегам, що говоритиму довго, «триматиму» його. Тим часом старший зміни Андрій Холод посприяв негайному призначенню наряду поліції та швидкої в село у Луцькому районі, звідки надійшов дзвінок», -

Спочатку хлопець не представлявся, але в процесі розмови вдалося вивідати, що йому 19 років, що з підліткового віку він вживав алкоголь і наркотики, що має депресивний стан і часто думає про самогубство. Він сказав, що зателефонував у поліцію, аби батьки, які його підтримують і люблять, знали, що вони не винні в його смерті.

«Я переконувала, що він дуже молодий, що треба лікуватись, не соромитись звернутись по допомогу. На щастя, він був спокійний, але по інтонації розуміла, що перебуває в глибокому депресивному стані. Через півгодини він сказав, що поруч зупинився якийсь автомобіль, і я зрозуміла, що це приїхав наш наряд», – розповіла Ольга. 

Жінка додає, що схожі дзвінки трапляються нерідко, але здебільшого телефонують агресивні, знервовані люди, які хочуть перекласти відповідальність на оператора служби. Цього ж разу врятувало те, що чоловік був спокійним і йшов на контакт. Півтора роки тому був випадок в іншого працівника, що людина повісилась, спілкуючись з оператором, жінка чула навіть його хрипіння, але в той момент прибув наряд поліції – і чоловіка зняли з петлі, він вижив.

«Емоційно важко усвідомлювати, що я могла бути останньою, з ким говорив цей молодий хлопець. Агресію, образи ми навчились сприймати і терпіти, а от до таких моментів звикнути важко», – зазначила інспекторка.

Про той випадок пригадує і начальник сектору реагування патрульної поліції №3 у Луцькому районі Олександр Гачкевич, який саме був на зміні. Каже, що виклик надійшов пізно, вже за північ.

«Село було неосвітлене, будинки не пронумеровані, поруч не було людей, тож потрапити на місце події було складно. Врешті, ми помітили хлопця, який говорив по телефону, був стурбованим і зрозуміли, що це той, який хотів покінчити з життям», – каже Олександр.

Поліцейські заспокоїли громадянина, поговорили з ним, порадили, де отримати допомогу. Майже одразу приїхала і карета швидкої та забрала хлопця у психлікарню. Нині його життю нічого не загрожує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів