Поділитись:

YouTube звинувачують у тому, що він дискримінує темношкірих власників каналів

П'ятниця, 19 червня 2020, 03:26
YouTube звинувачують у тому, що він дискримінує темношкірих власників каналів

Група темношкірих власників YouTube-каналів подала позов до федерального суду Північної Каліфорнії проти відеохостингу, стверджуючи, що він регулярно та без пояснення причин видаляє їхній контент. Про це повідомляє Бабель з посиланням на The Washington Post.

Позов є останнім у серії позовів про те, що програмне забезпечення YouTube дискримінує певні групи людей, зокрема ЛГБТ+ спільноту. Представники YouTube відмовилися коментувати позов. У минулому компанія заперечувала, що її програмне забезпечення дискримінує людей, і заявляла, що її алгоритм модерації контенту захищений законом.

Кетрін Джонс, власниця YouTube-каналу Carmen CaBoom, заявила, що платформа видалила її канал через «оголене тіло», але жінка запевняє, що жодне з її відео не містило наготу. Інші відео, зняті Джонс, видалили через нібито ненависницькі висловлювання – у позові це заперечують.

Власниця каналу Nicoleʼs View Ніколь Льюїс каже, що 17 її відео видалили й заархівували з невідомих причин. Також Кімберлі Карлест Ньюман заявила, що 700 відео з її каналу The True Royal Family зникли, і вона не знає, як їх повернути.

У позові пригадують заяву власниці YouTube-каналу Стефані Фрош про те, що у 2017 році чиновники YouTube сказали їй, що алгоритми модерації контенту відеохостингу дискримінують людей залежно від раси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів