Поділитись:

HBO Max зняв з прокату легендарну стрічку "Віднесені вітром" через расизм

Четвер, 11 червня 2020, 00:30
HBO Max зняв з прокату легендарну стрічку «Віднесені вітром» через расизм

Легендарну драму "Віднесені вітром" прибрали через расові протести в США. Його повернуть в прокат з коментарями, що пояснюють історичний контекст.

Драму 1939 року, яка розповідає про історію кохання Скарлетт О'Хара і полковника Ретта Батлера, що розгортається на тлі громадянської війни в Америці між Північчю і Півднем, зняли з прокату на популярній стрімінговой платформі HBO Max, повідомляє НВ з посиланням на CNN . Це пов'язано із протестами, що охопили США після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда і продовжуються вже три тижні.

І хоча майже чотирьох годинний фільм, знятий за однойменним романом Маргарет Мітчелл, є однією з найпопулярніших картин усіх часів, він є суперечливим. Протягом багатьох десятиліть активісти афроамериканського походження критикують його за зображення і романтизацію рабства.

«Віднесені вітром – це продукт свого часу і відображає деякі етнічні та расові забобони, які, на жаль, були звичайним явищем в американському суспільстві. Расистський контекст був неправильним тоді, неправильним він є і зараз. Ми відчули, що подальший показ фільму в тому вигляді без пояснень був би неправильним», – сказано в заяві HBO Max.

Представник HBO Max розповів, що фільм повернеться в прокат без змін, але буде супроводжений «обговоренням його історичного контексту і засудженням тих самих зображень».

HBO Max прийняв рішення зняти картину з прокату після того як володар Оскара Джон Рідлі за сценарій до фільму "12 років рабства" закликав платформу зняти картину з прокату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів