Поділитись:

У США – масові заворушення: у 25 містах ввели комендантську годину (фото, відео)

Понеділок, 01 червня 2020, 01:15
У США – масові заворушення: у 25 містах ввели комендантську годину (фото, відео)

У США через протести і заворушення, які охопили 16 штатів після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, 25 міст ввели комендантську годину, а на вулиці вийшла Національна гвардія (у 10 штатах та окрузі Колумбія) в повній бойовій екіпіровці. 

Вперше за 28 років до придушення протестів залучили військових, – повідомляє Бабель з посиланням на CNN.

Нагадаємо: у Міннеаполісі поліцейські на людях знущалися з темношкірого чоловіка. Його звали Джордж Флойд, йому було 46 років. Чоловіка поклали обличчям на бруківку, а один притис його шию коліном, внаслідок чого чоловік почав задихатися. Постраждалий помер у лікарні. Причетних до трагедії поліцейських звільнили, а у США почалися протести.

Комендантську годину ввели в трьох містах Каліфорнії, в пʼяти містах штату Огайо, у двох містах у кожному зі штатів Міннесота (де загинув Флойд), Орегон, Пенсильванія, Південна Кароліна та по одному в штатах Колорадо, Флорида, Джорджія, Іллінойс (Чикаго), Кентуккі, Нью-Йорк, Теннесі, Юта, Вашингтон і Вісконсин. У Портленді ввели надзвичайний стан.

Протести супроводжуються масовими заворушеннями, погромами магазинів і ТРЦ, підпалами майна та сутичками з поліцією.

У США – масові заворушення: у 25 містах ввели комендантську годину (фото, відео)

У соцмережах учасники протестів публікують відео погромів, один чоловік навіть зміг вкрасти поліцейського коня. Поліція у відповідь застосовує силу, місцями невиправдану.

У деяких містах працівники поліції підтримали протести.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів