Поділитись:

До обіду в Луцьку виявили шістьох хворих на коронавірус

Четвер, 18 червня 2020, 17:00
До обіду в Луцьку виявили шістьох хворих на коронавірус

У Луцьку ускладнилася ситуація з поширенням коронавірусу – якщо раніше в середньому було до 10 людей, то тепер 20-30.

Таку інформацію озвучили сьогодні під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

У Луцьку за вчорашню добу зафіксовано 10 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, в тому числі один випадок летальний. Сьогодні ж до обіду виявлено ще шістьох хворих. Дві людини померли. Збільшилась і кількість осіб з підозрою на захворювання.

“Ситуація ускладнюється. Це стосується не лише нашого міста та області, але й частини інших областей України, де ця хвороба вийшла з-під контролю через нехтування необхідними заходами безпеки, яких повинні дотримуватися люди... Треба постійно наголошувати, що у закритих приміщеннях, транспорті, на ринках, в магазинах чи офісах треба носити маску, а також дотримуватися соціальної дистанції та дезинфікувати руки. Сьогодні на нас покладаються набагато складніші, відповідальніші та серйозніші завдання, ніж це було раніше. Потрібно доводити інформацію людям про небезпеку і про кожен випадок захворюваності та смертності. Ми повинні посилити інформаційну та контролюючу складові в нашій діяльності”, – наголосив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Працівники контролюючих служб доповіли, що на ринку “Центральний” є небезпека заразитися коронавірусом через недотримання відвідувачами та продавцями елементарних санітарних норм. Там постійне скупчення людей та відсутній масковий режим.

“Чомусь на інших ринках – порядок, – секретар міської ради. – Необхідно підготувати звернення до облспоживспілки з попередженням про дотримання карантинних норм. В іншому випадку – ми будемо змушені закрити "Центральний" ринок на період карантину, якщо там не наведуть порядок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів