Поділитись:

Суд у справі Порошенка відклали на липень

Четвер, 18 червня 2020, 16:56
Суд у справі Порошенка відклали на липень

Суддя Печерського суду Києва переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку на 1 липня.

Про це стало відомо під часзасідання суду 18 червня, – інформує Українська правда.

Пряма мова Порошенка:

Вони намагалися дати нам хабара, замінити арешт з триманням під вартою на особисте зобов’язання. Порошенко хабарів не бере і брати не буде. Вони це роблять, щоб вилучити паспорт і не дати можливість Порошенку мобілізувати світ на підтримку України. 

Головуючий суддя Сергій Вовк відклав засідання до 1 липня на 14.00.

Під час засідання прокуратура змінила своє клопотання і просила обрати Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання замість взяття під варту з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави.

Водночас, захист Порошенка виступив проти нового клопотання прокуратури. Адвокат Ілля Новіков сказав, що нове клопотання може буде підставою, щоб відкласти засідання, чого захист не хоче.

З боку слідтва та прокуратури участь у засіданні брали 6 осіб.

Нагадаємо:

  • 10 червня у ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку.
  • Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного указу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка. 
  • 18 червня у Печерському суді почалося обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура повідомляла, що буде клопотати про обрання для Порошенка тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024