Поділитись:

Порошенку оголосили підозру

Середа, 10 червня 2020, 12:16
Порошенку оголосили підозру

Прокурори оголосили народному депутату від «Європейської солідарності» Петру Порошенку підозру, повідомило Державне бюро розслідувань, пише «Радіо свобода».

«Прокурори Офісу генерального прокурора, за дорученням Генпрокурора, повідомили про підозру Порошенку П.О.», – розповіли в ДБР.

Перед цим він відмовився брати участь у допиті в межах провадження про «обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників».

«Допит не відбувся, бо плану здійснювати допит не було. Насправді був план спробувати оголосити Петру Порошенку повідомлення про підозру. Як тільки ми з колегами зайшли до кабінету слідчого, ще до того, як почався допит, до нас прийшов працівник Офісу генерального прокурора, до речі, не представивши повноваження», – сказав один з адвокатів Порошенка Ілля Новіков.

Він додав, що в таких випадках підозру має оголошувати безпосередньо генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Оскільки це не було згідно із законом, ми відмовилися спілкуватися з цією людиною і залишив будівлю ДБР. Я сподіваюся, що одразу зрозуміло, що вся ця справа про картини одразу була фейковою. Вона не мала мети досягти певного законного рішення… Це був тільки привід, щоб оголосити підозру сьогодні», – заявив Новіков.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 грудня 2023
16 жовтня 2022
13 липня 2022
31 травня 2022
30 травня 2022
28 травня 2022
25 травня 2022