Поділитись:

Парубій – куратор Волині: як Порошенко готується до місцевих виборів

Четвер, 28 травня 2020, 11:20

Під час підготовки до майбутніх місцевих виборів у партії "Європейська солідарність" депутатів однойменної фракції у Верховній Раді розділили по областях. 

Про це йдеться у статті журналістів "Української правдиРомана Романюка та Романа Кравця.

Для систематизації роботи партосередків депутатів фракції "ЄС" розділили по областях – так само, як це зробила фракція "Слуги народу". Тобто більшість депутатів закріплені за якоюсь конкретною областю і відповідають за партійні результати там. 

Так, за Полтавську область відповідає Ніна Южаніна, за Волинську – Андрій Парубій, за Київську – Вікторія Сюмар, за Прикарпаття – Микола Княжицький, за Харківську – Ірина Фріз, за Черкаську – Ірина Геращенко, за Одеську – Олексій Гончаренко

За словами співрозмовників у "ЄС", депутати регулярно з'являються у своїх регіонах, проводять зустрічі з парторганізаціями і з елітами, займаються пошуком кадрів, які можуть скласти конкуренцію опонентам з інших партій.

"Але одна річ, коли ти влада і перед тобою на місцях всі танцюють, а інша річ – приїжджати і там нікого немає. Нас багато хто зрадив, але зараз, я дивлюсь, поступово починається повернення. Такі люди приходять, яких рік десь не було, а тут вони "знову в команді", – ділиться один зі штабістів Порошенка.

І робота з колишніми друзями дуже важлива.

"Зараз важливо розуміти, що за відсутності сильної президентської вертикалі дуже виріс вплив мерів. У мене, скажімо, в Київській області відсотків 90 мерів переоберуться. 

Але тут є нюанс, бо люди, з одного боку, голосують за місцевого мера, але за загальноукраїнську партію. Щоб і тим, і тим. Тому кияни голосують за Кличка, але підтримують не його партію, а "ЄС", – пояснює Вікторія Сюмар.

У партії Порошенка наразі немає затвердженої стратегії до місцевих виборів. Її поки готують, з одного боку, стратег попередніх кампаній Ігор Гринів і згадана депутатка Сюмар.

"Польову" роботу партії координуватиме скоріш за все Сергій Березенко, який на президентських виборах був заступником керівника виборчого штабу п'ятого президента. 

Медійна команда партії "ЄС" не змінилась – це прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, спічрайтер і політтехнолог Олег Медведєв, Володимир Горковенко, який займається комунікаціями з центральними та регіональними медіа. 

У "ЄС" велика проблема в Києві, де лідирує колишній соратник Порошенка Віталій Кличко. Тому перед "ЄС" стоїть дилема: підтримати Кличка або висувати свого кандидата. Але кого?

Серед варіантів звучать прізвища депутатів Ірини Геращенко, Михайла Забродського та Олексія Гончаренка. Але всі вони підходять швидше на роль спаринг-партнера, ніж реального противника Кличку. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 грудня 2023
16 жовтня 2022
13 липня 2022
31 травня 2022
30 травня 2022
28 травня 2022
25 травня 2022