Поділитись:

Пустовіт закликав самодисциплінуватися, щоб не було спалаху коронавірусу у Луцьку

Вівторок, 16 червня 2020, 11:19
Пустовіт закликав самодисциплінуватися, щоб не було спалаху коронавірусу у Луцьку

В.о. міського голови Григорій Пустовіт закликав містян бути відповідальними та посилити самодисципліну через збільшення хворих на коронавірус у Луцьку.

Про це він повідомив під час оперативної наради 16 червня.

«На сьогодні кількість захворілих у області – 61, в Луцьку – 20. Це, напевно, один з найбільших сплесків захворювання», – зауважив Григорій Пустовіт.

 Також додав, що серед хворих є і пенсіонери, і непрацюючі, і люди різних професій.

«Про що це говорить? Про те, що хвороба живе своїм життям, бродить вулицями нашого міста і люди просто не знають, де вони інфікувалися, хто був контактною особою, де відбулася передача хвороби. Тому в умовах пом’якшення карантинних заходів я звертаю увагу на посилення самодисципліни, на те, щоби кожна людина, працівник пам’ятав, що він відповідальний не лише за стан власного здоров’я, а й несе відповідальність за здоров’я тих людей, з якими йому доводиться спілкуватися»,– акцентував Пустовіт.

Він також нагадав, що лучанам варто пам’ятати, що маска одягається не для того, щоб не захворіти, а для того, щоб не передати хворобу іншому.

«Вона захищає на 70% в разі, якщо ви хворі. І якщо ви ходите не в масці, то це неповага до колег, до тих людей, з якими вам доводиться спілкуватися, неповага до інших. Маска – це елемент поваги до інших людей, ми так маємо це сприймати і пояснювати. Ми повинні пам’ятати про відстань у 1,5 метра. І звичайно дезінфікування», – підкреслив в.о. міського голови.

Також він зауважив, що якщо буде спалах, то він не впевнений, що вдасться втримати роботу громадського транспорту, дитячих закладів та інших дозволених закладів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024