Поділитись:

Скасування пробного ЗНО: як повертатимуть кошти

Вівторок, 16 червня 2020, 16:30
Скасування пробного ЗНО: як повертатимуть кошти

Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, що не відбулося у пунктах тестування у звʼязку з карантином.

За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет. Незважаючи на те, що 85 % цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування, уряд вирішив повернути гроші учасникам пробного тестування в повному обсязі, – інформує пресслужба Міністерства фінансів. 

Так, близько 52 млн гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти України. 

Мінфін напрацював максимально спрощений механізм повернення цих коштів, відповідно до якого необхідно буде звернутися до регіонального відділення УЦОЯОУ із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти.

Найближчої середи зазначений механізм має бути схвалений на засіданні Кабміну і після завершення усіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти одразу надійдуть на рахунки розпорядників.

Нагадаємо: Кабінет Міністрів скасував проведення в Україні пробного ЗНО, яке планувалося на 15 і 17 червня. Згодом повідомили, що пробне ЗНО можна буде пройти онлайн. Однак сайти Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, де можна пройти пробне ЗНО онлайн, наразі не витримують навантаження. Учасникам пробного ЗНО повернуть кошти.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів