Поділитись:

Учнів не звільнятимуть від ДПА, бо нема підстав, – Міносвіти

Субота, 13 червня 2020, 08:11

Проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання є єдиним процесом, що передбачений Законом України «Про повну загальну середню освіту». Тому підстав для звільнення учнів від ДПА немає.

Про це в ефірі програми «Сніданок 1+1» сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, – пише Освіта.ua. 

Із її слів, наразі Міністерство освіти готується до проведення державної підсумкової атестації випускників.

«З 22 травня в Україні запроваджений адаптивний карантин, тобто зняті жорсткі обмеження і відбувається послаблення. Є відповідні рішення і передбачено проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Найважливіше – створити безпечні умови», – сказала Мандзій.

Із її слів, на сьогодні немає підстав для звільнення учнів від державної підсумкової атестації.

Коментуючи рішення столичного Департаменту освіти і науки щодо ДПА, в.о. міністра освіти і науки вкотре підкреслила, що кожна посадова особа має діяти винятково в межах визначених повноважень.

«Це дуже важливо. Є межі повноважень, і в межах повноважень можна ухвалювати рішення. Не можна виходити за межі своїх повноважень», – наголосила Любомира Мандзій.

«ДПА у формі ЗНО є єдиним процесом, який передбачений 47 статтею Закону «Про повну загальну середню освіту». Тому це важливо зрозуміти, що це обов'язковий процес, який має відбутися. Безперечно з урахування епідеміологічної ситуації. На сьогоднішній день є вимоги головного державного санітарного лікаря, їх треба забезпечити. І підстав для непроведення ДПА у нас немає», – підкреслила Мандзій.

Вона також повідомила, що Міністерство освіти і науки взаємодіє з Міністерством охорони здоров'я і головним державним санітарним лікарем, оскільки до їх повноважень відноситься моніторинг епідеміологічної ситуації.

«Тому ми готуємось до проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання», – сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів