Поділитись:

У православних християн розпочався Петрів піст

Понеділок, 15 червня 2020, 14:01
У православних християн розпочався Петрів піст

З 15 червня у православних християн розпочинається особливий період – Петрів піст, який ще носить назву апостольського, а в перші віки християнства називався постом П’ятидесятниці.

Завершується ж піст в день святкування святих першоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня). Найдовший Петрів піст триває шість тижнів, а найкоротший – 8 днів, – повідомили у Православній церкві України. 

Цей піст не є таким строгим як Великий піст, та в ПЦУ наголошують, що добровільне обмеження в їжі є лише засобом, а не метою посту. Справжня мета посту – це боротьба з власними гріхами, переміна себе, покаяння і як наслідок – наближення до Бога. Великою допомогою на цьому духовному шляху є турбота про ближніх, а особливо – милостиня для потребуючих. Одним з орієнтирів є уникання злості та перебування в радості.

«Це час для духовної радості, а не для смутку, час можливостей, а не просто обтяження… Сучасний християнин, беручи приклад та натхнення з апостолів, має виконувати свою місію: приділити час для сім’ї та дітей, допомогти батькам чи рідним, проявити любов та турботу про ближнього, подбати про довкілля, прочитати чи навіть написати книгу. І все, що б ви не робили, робити з любов’ю», – настановляє на початок посту митрополит Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів