Поділитись:

Під час перевірок на Волині легалізували 272 працівників

Середа, 03 червня 2020, 18:10
Під час перевірок на Волині легалізували 272 працівників

На Волині під час проведення контрольно-перевірочних заходів легалізували працю 272 осіб. Завдяки цьому щомісяця бюджети додатково отримують 250 тисяч гривень податкових платежів та понад 280 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомляє управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

Враховуючи труднощі, з якими стикнулися господарюючі суб’єкти через пандемію COVID-19, на період карантину запроваджено мораторій на податкові перевірки. Однак закон не звільняє працедавця від виконання вимог закону щодо офіційного працевлаштування найманих осіб з обов’язковою сплатою податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Тож у податковій службі краю звертаються до працедавців з проханням провадити підприємницьку діяльність з дотриманням норм закону та використовувати лише легальну найману робочу силу.

Довідково: за допущені порушення податкового законодавства волинським працедавцям за підсумками першого кварталу 2020 року донараховано понад 5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб разом зі штрафними санкціями.

Нагадаємо: віднедавна співбесіди з працедавцями з актуальних питань виплати зарплати волинські податківці проводять у режимі відеоконференції. До живого спілкування за посередництвом сучасних інформаційних сервісів податківці запрошують керівників підприємств, котрі не завжди дотримуються гарантій в оплаті праці.

Звертаємо увагу, що середня заробітна плата на території Волинської області за даними податкових розрахунків за формою 1ДФ за перший квартал 2020 року становить 7,3 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів