Поділитись:

Ліквідація кафедри національної безпеки в СНУ: студенти і викладачі вимагають скасувати рішення

Середа, 03 червня 2020, 12:33
Ліквідація кафедри національної безпеки в СНУ: студенти і викладачі вимагають скасувати рішення

Студенти Східноєвропейського університету імені Лесі України заявили про протест проти ліквідації кафедри національної безпеки.

Звернення у мережі фейсбук опублікував студент вишу Влад Крижук.

Студенти факультету спеціальностей "Державна безпека" та "Кібербезпека" написали звернення на ім'я ректора СНУ, в якому вимагають зупинити рішення Вченої ради університету про ліквідацію кафедри національної безпеки.

Нагадаємо: у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки ліквідували кафедру національної безпеки. Проте колектив кафедри не згідний з таким рішенням, мовляв, його ухвалили без обговорення причин та можливих наслідків керівництвом факультету та університету з колективом кафедри.

"Вважаємо, що прийняте рішення ігнорує наші права та інтереси, оскільки було прийнято поза відомом студентів, викладачів і завідувача кафедрою в умовах обмежень діяльності, спричиненим карантином... Висловлюємо недовіру діям декана Факультету історії, політології та національної безпеки Ярошу Ярославу Богдановичу за одноосібне рішення, яке суперечить нашим інтересам", – йдеться у зверненні.

Звернення ухвалили на загальних зборах студентів – його підтримали 54 особи.

Своєю чергою колектив кафедри національної безпеки також висловив категоричну незгоду щодо рішення про ліквідацію кафедри. Про це йдеться у зверненні викладачів кафедри на ім'я ректора Анатолія Цьося, опублікованому у фейсбуці.

"Це рішення прийнято всупереч принципам діяльності Університету, що закріплені у статті 4.3. Статуту Університету, а саме: поваги гідності та прав людини; самоврядування та автономії; розмежування повноважень та відповідальності органів управління та структурних підрозділів. При його прийнятті проігноровано законні права та інтереси викладачів і студентів, воно спрямоване на шкоду інтересам факультету і Університету загалом.

Ми вважаємо, що декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярош Я. Б. перевищив повноваження ініціюючи рішення про ліквідацію кафедри національної безпеки без широкого публічного обговорення з колективом кафедри та факультету.

Нас обурює той факт, що цим рішення повністю ліквідовується кафедра національної безпеки, в той час як інші кафедри факультету проходять процедуру реорганізації. Окрім того, на нашу думку, це рішення не полегшить, а лише ускладнить процедури акредитації спеціальностей "Кібербезпека" та "Державна безпека" в Університеті у майбутньому", – зазначається у зверненні.

Тож колектив кафедри вимагає скасувати рішення Вченої ради про ліквідацію кафедри національної безпеки як "необґрунтоване та безпідставне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
07 березня 2024
28 грудня 2023
20 жовтня 2023
03 жовтня 2023
21 вересня 2023
12 травня 2023
03 лютого 2023
17:00
08 грудня 2022
07 грудня 2022
17:00