Поділитись:

В Україні не ведуться розробки вакцини проти COVID-19, – Ляшко

Неділя, 31 травня 2020, 23:15
В Україні не ведуться розробки вакцини проти COVID-19, – Ляшко

В Україні не ведуться розробки вакцини проти коронавірусу. Адже Україні треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, зараз в світі розробляються близько 70 вакцин проти коронавірусної інфекції. І від моменту початку розробки вакцини до завершення може пройти в середньому 18 місяців.

"Ми розуміємо, що маємо п'ятий місяць циркуляції збудника, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень", – сказав він.

Українських розробок, за словами Ляшка, серед них немає.

"Ми зверталися до Академії медичних наук, в Академію наук з питань щодо того, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", – зазначив головний санлікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів