Поділитись:

Дезінфекція, ізолятори й обмеження: що буде із поселенням у гуртожитки

Неділя, 31 травня 2020, 20:05
Дезінфекція, ізолятори й обмеження: що буде із поселенням у гуртожитки

Міністерство спільно з університетами та санітарним лікарем зараз напрацьовують можливі варіанти поселення та формування вимог щодо проживання в гуртожитках.

Про це пише Українська правда.Життя. 

"Не стільки страшним є відвідування навчальних приміщень, як спільний побут, який ділять студенти – кухня, посуд, санвузол. Тому ми ретельно підходимо до формування вимог щодо поселення в гуртожитки на наступний рік. У великих  містах гуртожитки можуть бути перенаселені.  Якщо серед вимог буде зменшення кількості людей на певну житлову площу, можливо, потрібно буде обмежувати поселення новоприбулих студентів", – застерігає заступник міністра освіти Єгор Стадний. 

Зі свого боку, університети готові дотримуватися всіх санітарних умов, затверджених МОН та МОЗ.

При цьому планують забезпечити житлом усіх першокурсників

"Понад усе дбаємо про здоров’я та безпеку наших студентів, тому дотримуємось усіх встановлених санітарних норм й інших рекомендацій, запроваджених на період карантину.  В будь-якому випадку, гарантуємо надання місць у гуртожитках всім вступникам на перший курс, тим, хто має на це право. Враховуючи наявність свого Медичного центру та відсутність потреби користування транспортом під час навчання, дивимось з оптимізмом в майбутнє", – розповідають у НАУ. 

Невелика кількість студентів залишилася в гуртожитках на період карантину.  Тому університети вже почали напрацьовувати алгоритми стосовно організації проживання. 

"Зазвичай у студмістечку мешкає близько 10 тисяч студентів. На період карантину в наших гуртожитках залишилося близько 2 тисяч. Щодня проводиться моніторинг, всі гуртожитки вже обладнані антисептиками, університетська клініка проводить прийоми та огляди. Наші служби забезпечили пропускний та санітарний режим. Для тих, хто мешкає в гуртожитках є приміщення для самоізоляції", – діляться досвідом в університеті Шевченка. 

Острозька академія вже готується до прийому нових студентів та називає низку протиепідеміологічних заходів, які планує запровадити наступного навчального року.

"Серед обов’язкових заходів – регулярна дезінфекція приміщень, температурний скринінг (заплановано закупівлю безконтактних термометрів), санітайзери при вході у гуртожиток.  У кожному гуртожитку організовано кімнату-ізолятор, для госпіталізації мешканців з підозрою на COVID-19, яка обладнана усіма предметами першої необхідності, аптечкою та одноразовим посудом.  Також проводиться робота над розділенням руху в гуртожитках (правосторонній  для входу та лівосторонній для виходу).  Відвідування гуртожитків особами, які у них не проживають, буде обмежено"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів