Лише 9% шкіл Волині мають протипожежну сигналізацію

П'ятниця, 29 травня 2020, 14:00

Попри те, що щороку на протипожежні заходи в школах та дитсадках вкладають кошти, їх не достатньо для встановлення сигналізації.

Про це 28 травня під час програми “Звіти наживо” на телеканалі “Суспільне Волинь” повідомила Людмила Плахотна, начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації.

Вона зазначила, що до протипожежних заходів відносять просочування конструкцій з дерева вогнетривким розчином, протипожежну сигналізацію та її обслуговування та блискавкозахист.

“Те, що вартує менше — те зроблене. Наприклад, блискавкозахист майже у всіх школах є. А от протипожежна сигналізація є у тільки 55 школах із 615. І у 55 садочках із 480. Тобто сигналізації у нас немає. Це дуже дорога робота, але це треба зробити”, - зазначила освітянка.

Просочування поверхні теж коштує грошей, але їх потрібно робити кожні три роки. Лише для закладів освіти обласної комунальної власності потрібно на ці заходи 20 мільйонів гривень. Ці кошти вдалося зекономити за рахунок карантину, однак потрібен дозвіл на зміну їх цільового призначення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: