Поділитись:

Депутатам Луцькради виставили оцінки

Середа, 27 травня 2020, 17:37
Депутатам Луцькради виставили оцінки

Сьогодні, 27 травня, в Луцьку представили результати оцінювання діяльності депутатів міської ради за 2019 рік. Жоден з обранців не отримав максимальної оцінки в 5 балів. Моніторинг проводили представники ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» в рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Моніторинг включає період з 1 листопада 2018 року по 31 жовтня 2019 року та включав три компоненти: відкритість, доброчесність та підзвітність. Оцінювали активність депутата, його відвідування комісій та сесій міської ради, зв’язки з виборцями, ініціативність під час обговорень тощо.

Позитивну оцінку «4» бали отримали одразу 14 місцевих обранців: Григорій Пустовіт, Юрій Безпятко, Ігор Поліщук, Микита Рабан, Борис Смаль, Богдан Богонос, Андрій Білан, Микола Федік, Віктор Ящук, Юлія Вусенко, Алла Надточій, Павло Данильчук, Сергій Була, Костянтин Петрочук. Із іншими оцінками можна ознайомитися на сайті кампанії.

Другим компонентом дослідження діяльності депутатів Луцької міської ради стало проведення експертного опитування. 20 експертів, які взяли у ньому участь, визначали по три «найкращих» та «найгірших» депутатів, керуючись запропонованими або власними критеріями оцінки їх роботи. За результатами такого опитування «найкращими» депутатами були названі: Павло Данильчук, Микола Яручик та Алла Надточій. Натомість, «найгіршими» місцевими обранцями за результатами роботи стали: Євгеній Ткачук, Сергій Була, Наталія Бунда та Петро Нестерук.

В Луцькій міській раді лише 12 депутатів систематично використовують соціальну мережу Facebook для інформування виборців про свою діяльність та спілкування з ними: Богдан Богонос, Андрій Білан, Павло Данильчук, Ігор Поліщук, Сергій Шкода, Тетяна Янчук, Андрій Покровський, Алла Надточій, Сергій Була, Костянтин Петрочук, Микола Яручик та Григорій Пустовіт. Разом з тим, ще 10 місцевих обранців взагалі не використовували такий інструмент: Сергій Балицький, Олександр Волинець, Орися Залевська, Вікторія Побережна, Сергій Савчук, Наталія Бунда, Артем Запотоцький, Петро Нестерук, Тарас Шляхтич і Олександр Козлюк. Решта 20 депутатів використовували Facebook періодично.

Зросла кількість депутатів, які дисципліновано відвідують пленарні засідання міської ради. У попередній моніторинговий період їх кількість становила 28, нині – 30. Втім, залишились ті самі троє депутатів, які не відвідали жодного пленарного засідання. Це представники фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Бунда, Артем Запотоцький та Петро Нестерук.

Зауважимо, що Петро Нестерук відмовився від мандату, однак міська рада не спромоглася зняти з нього повноваження. Наталія Бунда працює у Львівській міській раді, а Андрій Запотоцький мав певні складнощі зі здоров’ям.

У Луцькій міській раді надалі зберігається позитивна тенденція щодо відсутності практики «кнопкодавства». Також усі без виключення депутати Луцькради подали декларації про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру, хоч і не оприлюднювали їх на інших ресурсах, окрім сайту НАЗК.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів