Поділитись:

Ексголовний військовий прокурор став адвокатом на Волині

Середа, 27 травня 2020, 12:20
Ексголовний військовий прокурор став адвокатом на Волині

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами.

Свідоцтва про перекваліфікацію вони отримали в один день у Раді адвокатів Волинської області, – пише Лівий берег з посиланням на  "Судово-юридичну газету".

Матіос і його колишні підлеглі, Дмитро Борзих, Ольга Миргородська, Віталій Опанасенко, Денис Мікулін і Андрій Філюк, отримали право на заняття адвокатською діяльністю 15 травня.

Адвокат Аліна Самарець повідомила, що всі прокурори входили в групу з розслідування так званої справи податківців Клименка, яке стосується ексспівробітників податкового відомства часів президентства Віктора Януковича. Після затримання у 2017 році їх доставляли в Київ вертольотами з різних областей України.

Ексголовний військовий прокурор став адвокатом на Волині

Нагадаємо, що Матіос обіймав посаду головного військового прокурора із серпня 2014 року. На початку вересня новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Матіоса, а військову прокуратуру назвав непотрібною.

За наказом Рябошапки Матіоса виключили зі списків особового складу Генеральної прокуратури й направили у розпорядження Міністерства оборони України для розв'язання питання про подальше проходження військової служби. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів