Поділитись:

ВООЗ не рекомендує: чи лікуватимуть COVID-19 антималярійним препаратом

Середа, 27 травня 2020, 12:32
ВООЗ не рекомендує: чи лікуватимуть COVID-19 антималярійним препаратом

фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я вирішують, чи використовувати антималярійни препарат гідроксихлорохін (Плаквеніл) для лікування COVID-19, зважаючи на припинення клінічних випробувань Всесвітньою організацією охорони здоров'я. 

Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 27 травня, – повідомляє "Українська правда. Життя".

Чи залишиться препарат в українському протоколі лікування, вирішить робоча група спеціалістів. 

"Ми відстежуємо все, що відбувається у світі, зокрема це роблять наші фахівці. На цьому тижні буде збиратися робоча група, яка складається із провідних українських спеціалістів різних спеціальностей. Перш за все, це анестезіологи, епідеміологи, інфекціоністи, ендокринологи та кардіологи. З урахуванням останніх рекомендацій ВООЗ, з того, що відбувається в США та Європі, а також нашого досвіду використання цього лікарського засобу вони будуть приймати рішення. Потім воно буде надано мені на затвердження", – розповів очільник міністерста. 

Степанов наголосив, що таке рішення повинні ухвалювати фахівці, а не псевдоексперти. 

"Яким буде це рішення – повинні визначати фахівці, виключно люди, які цим займаються кожного дня, а не Google чи інколи так звані експерти, які вважають, що краще розуміються в медицині", – додав міністр.

Раніше ВООЗ повідомила про зупинку клінічних випробувань гідроксихлорохіну для лікування коронавірусної інфекції у зв'язку із виявленими негативними ефектами.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів