Поділитись:

В Україні відкриють басейни і спортзали

Вівторок, 26 травня 2020, 11:55
В Україні відкриють басейни і спортзали

У травні почалися значні послаблення карантину, наразі влада думає про їхній наступний етап. Зокрема, розглядають можливість відкриття з 1 червня басейнів і спортзалів.

Вже у найближчі дні на сайті Міністерства охорони здоров'я будуть розміщенні рекомендації щодо усіх протиепідемічних норм, підкреслив під час брифінгу головний санлікар України Віктор Ляшко, – інформує 24 телеканал. 

"Ці протиепідемічні норми повинні бути забезпеченими у разі, коли власник схвалює рішення відкривати спортзал або басейн", – наголосив головний санітарний лікар.

Він зауважив, що спершу МОЗ не розглядав можливість відкриття пляжів на третьому етапі пом'якшення карантину.

"Нові дані щодо поширення коронавірусу через воду, зокрема у тій, що підлягає постійній дезінфекції, дозволяють нам розпочати роботу спортзалів чи басейнів", – розповів Віктор Ляшко.

Він закликав власників спортзалів та басейнів підготуватися до можливого пом'якшення карантинних заходів і привести їх у відповідність до прописаних норм.

"Ми відкриті до діалогу та враховуємо усі ваші пропозиції. Ми розуміємо, що тільки спільне дистанціювання та виконання усіх прописаних норм дозволить утримувати ситуацію без її ускладнення", – наголосив заступник глави МОЗ.

Слід зауважити, що раніше питання відкриття басейнів розглядалося разом з пляжами. Втім наразі про відкриття пляжів не мовиться. Хоча Ляшко вже заявляв, що це можуть зробити доволі швидко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів