Поділитись:

Києву дозволили послабити карантин та запустити громадський транспорт

Субота, 23 травня 2020, 13:01
Києву дозволили послабити карантин та запустити громадський транспорт

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що, згідно з новими даними, Київ може переходити на другий етап виходу з карантину.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі "Facebook".

"Гарна новина для киян. Нещодавно мені надійшли нові дані щодо показників готовності регіонів до послаблень карантину.

Рівень захворюваності по місту Київ зараз становить 11.7 на 100 тисяч населення при нормі 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину. Далі — справа за рішенням міської комісії ТЕБ та НС", – йдеться у дописі.

Степанов додав, що у п'ятницю його заступник, головний санітарний лікар Віктор Ляшко мав зустріч з Київським метрополітеном.

 "Працівники відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19", – зазначив він.

Згодом комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення відновити роботу наземного громадського транспорту, він запрацював з 12:00. Метрополітен запрацює з 25 травня.

Нагадаємо, що Волинська область не переходить до послаблення карантину через високу захворюваність. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів