Поділитись:

У МОЗ пояснили, як визначають готовність областей до послаблення карантину

П'ятниця, 22 травня 2020, 14:45
У МОЗ пояснили, як визначають готовність областей до послаблення карантину

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, як визначався один із показників готовності обласней для виходу з карантину. 

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

Під час брифінгу 22 травня глава МОЗ розповів про показник інцидентності, який наразі повинен становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення. 

"Показник інцидентності – це показник, який розраховується як кількість інфікованих за останні сім днів на сто тисяч населення. Наприклад, у Чернівецькій області такий показник сягає 36. Коли ми визначали кількісну ознаку цього показника, то брали за основу показник 11 травня –  коли запроваджувався перший етап пом'якшення карантину. Таким чином вийшли на показник 12 – він достатньо адекватний, зрозумілий і відповідає тій стратегії стримування, яку обрала Україна, – пояснив міністр. – Потім зробили коефіцієнт міцності – здатність нащої системи охорони здоров'я надавати відповідну допомогу, завантаженість ліжок". 

У міністерстві зазначили, що, окрім Чернівецької області, є й інші регіони, в яких перевищений цей показник. 

Нагадаємо: станом на 22 травня 11 областей України не готові перейти до другого етапу зняття карантинних обмежень, зокрема Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька та Закарпатська області. А також Київ та Київська область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів