Поділитись:

У Луцькраді сказали, коли запустять транспорт і відкриють дитсадки

П'ятниця, 22 травня 2020, 15:20
У Луцькраді сказали, коли запустять транспорт і відкриють дитсадки

У випадку покращення епідемічної ситуації, у Луцьку одразу перейдуть до послаблення карантинних заходів.

Про це сьогодні, 22 травня, говорили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Тому сьогодні у Луцьку неможливо відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

Зі слів секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, ситуація із поширенням захворюваності в області буде постійно відстежуватися, і якщо епідеміологічні показники будуть покращуватися – обласна комісія зможе дати дозвіл на відкриття дитсадків та роботу громадського транспорту. Одразу після цього Луцька міська рада та виконавчий комітет ухвалять відповідні рішення.

“Сподіваємося, що до 1 червня ситуація буде під контролем і нам вдасться пом’якшити карантин. Але, в першу чергу, відповідальність на кожному з нас, і правила карантину є актуальними та обов’язковими для всіх без винятку”, – наголосив він.

При цьому перевезення медичних працівників і надалі будуть проводитися відповідно до укладених договорів.

Станом на 22 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 740 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу додалося 42 нових випадки. 148 із них зареєстровано у місті Луцьку, з них – 5 летальних. За добу сімейними лікарями було виявлено 90 хворих на ГРВІ та грип, з них 48 дітей. Встановлено також 4 підозри на зараження коронавірусом, одну пневмонію. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби перевіряють суб’єкти господарювання, зокрема ринки, перукарні, салони краси, різноманітні заклади торгівлі на предмет дотримання протиепідемічних заходів. За даними Держпродспоживслужби, чимало порушень зафіксовано у невеликих магазинах, які розташовані у спальних районах. Водночас, агропродовольчі ринки здебільшого дотримуються заходів безпеки.

Профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення проводять і працівник поліції, і департаменту муніципальної варти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів