Як очищати та зберігати маску: поради експертів зі США

П'ятниця, 22 травня 2020, 21:05

Пом’якшення умов карантину – не причина того, що слід відмовитися від носіння масок. Цей захисний атрибут дозволяє захиститися від імовірності зараження COVID-19. Експерти зі США дали кілька корисних порад, які допоможуть вам правильно зберігати й очищати маску після носіння.

За даними Центрів США з контролю і профілактики захворювань, тканинні маски для обличчя, які носять під час пандемії коронавірусу, слід регулярно прати. Це, на щастя, знають всі без винятку, пише maximum.fm

Експерти в галузі суспільної охорони здоров’я рекомендують носити маску з бавовняної тканини, наприклад футболки, шарфи і бандани, коли ви перебуваєте на вулиці і не маєте можливості підтримувати дистанцію від оточуючих.

Захисну маску слід щодня очищати (прати) після використання, говорить Пенні Уоттс, доцент Університету Алабами у Бірмінгемській школі медсестер (University of Alabama at Birmingham’s School of Nursing).

Найкраще прати маску у пральній машині або з милом у гарячій воді. Перед повторним носінням, маска повинна бути повністю висушена. Просушіть в гарячій сушарці, якщо це можливо. Також слід її попрасувати після того, як вона висохне.

Уоттс рекомендує зберігати чисту суху маску в новому паперовому пакеті, щоб захистити її від мікробів.

CDC США (Centers for Disease Control and Prevention) закликає людей використовувати захисні маски, які можна прати, щоб забезпечити достатню кількість хірургічних масок і масок N95 для медичних працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: