Поділитись:

Як лучани носять медичні маски

Понеділок, 27 квітня 2020, 07:40

Від 6 квітня в Україні заборонено відвідувати без маски громадські місця. МОЗ дав рекомендації, як їх правильно носити.

То ж задавалося б, усе чудово: маски на людях є, поради, як носити, є. Усі їх носять і більш-менш не наражають на небезпеку інших.

Проте ніт. Оті рекомендації для більшості лучан, скажемо так, – до одного місця. Ну, йде чоловік у масці, а курити то хочеться. Чому б не опустити маску на підборіддя?

Галаслива компанія підлітків на Лесі Українки із задоволенням наминає чіпси (так, добре, що не пиво). У двох дітей маски – на підборідді, а одна дівчинка повертає її на місце, як тільки но закине до рота чіпс.

Дивують продавчині у магазинах, які без захисного скла і маска у них лише прикриває рот. Так, звичайно, що дуже важко пробути весь день у масці. Неймовірно важко. Але…такі ж ніби правила.

Одні діти гуляють в масках, батьки інших вирішили, що так не треба. В однієї категорії лучан маска теліпається на лівому вусі, в інших – на правому: от і вся різниця. 

І дивно спостерігати, що одні ходять у респіраторах певного рівня захисту, а інші в масці, але – як-небудь. Не для себе, як ото у нас часто буває, – для людей. Сказали носити маску – носимо. Маска є – є. І не придерешся.

Та все ж дивно: біда одна, а ставлення до неї – таке різне.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів