Поділитись:

Найчастіше – в перукарнях і салонах краси: у Луцьку порушують карантинні вимоги

Середа, 20 травня 2020, 17:00
Найчастіше – в перукарнях і салонах краси: у Луцьку порушують карантинні вимоги

фото ілюстративне

У Луцьку найбільше порушень протиепідемічних заходів фіксують у перукарнях та магазинах промислової групи товарів.

Про це сьогодні, 20 травня, йшлося під час онлайн-засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Станом на 20 травня 2020 року у Волинській області зареєстровано 676 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. За минулу добу додався 41 новий випадок. У Луцьку зафіксовано 140 випадків захворювання на коронавірус, з них 5 – летальних. Окрім цього, до сімейних лікарів звернулись 119 лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ, з них 60 дітей.

“За минулу добу на Волині значно побільшало хворих на COVID-19. Якщо ця невтішна статистика буде зберігатися, пом’якшення карантину, яке передбачає відновлення роботи громадського транспорту, може й не відбутися. Сьогодні про це уже повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов... Із першим етапом послаблення карантину контактів між людьми побільшало, тому відповідальність за власне здоров’я лежить на кожному з нас... Самодисципліна, дотримання правил санітарної безпеки, а у випадку захворювання – оперативне відстеження контактних осіб – у такий спосіб вдасться запобігти розповсюдженню інфекції серед населення”, – зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області обстежили сьогодні 15 суб'єктів підприємницької діяльності. Найбільше порушень фіксували у перукарнях та салонах краси. Також працівники Держпродспоживслужби працюють і на ринках міста: проводять вимірювання температури, стежать за дотриманням дистанції між покупцями.

Працівники поліції продовжують посилено патрулювати місто на предмет дотримання вимог карантину, а також відстежувати коло осіб, які могли перебувати у контакті з хворими на COVID-19.

Інспектори департаменту муніципальної варти сьогодні обстежували заклади громадського харчування, зокрема літні тераси кафе та ресторанів. В цілому, порушень не виявлено. З дотриманням встановлених правил працюють і ринки міста. Лише на ринку “Центральний” сьогодні зафіксували кілька порушень.

Інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення міста триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів