Поділитись:

Наразі Волинь не готова до запуску громадського транспорту, – МОЗ

Середа, 20 травня 2020, 12:41
Наразі Волинь не готова до запуску громадського транспорту, – МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нині до переходу на другий етап послаблення карантину не готові 8 регіонів країни.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, у яких регіонах ситуація з поширенням коронавірусної інфекції не дозволяє повноцінно відновити роботу громадського транспорту, – повідомляє Суспільне

"Дійсно, сьогодні (20 травня, – ред.) той документ, який ми представляємо, буде передбачати адаптивний карантин", – сказав Степанов, зазначивши, що він міститиме певні критерії, які необхідні регіонам для пом'якшення карантину.

Очіник МОЗ уточнив, що ці показники будуть визначатися станом на 21 травня, щоб вирішити, чи будуть з 22 травня послаблювати карантин у тій чи іншій області.

"Станом на 18 травня це в основному були західні регіони нашої країни: Чернівецька, Волинська, Рівненська та інші. Але рішення буде прийматися безпосередньо перед переходом у другий етап", – сказав Степанов.

18 травня під час наради з президентом керівник МОЗ наголосив, що наразі ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там громадський транспорт. Зокрема, проводиться мало тестувань.

При цьому він додав, що ситуацію нібито можна виправити впродовж тижня.

Нагадаємо: станом на ранок 20 травня в Україні офіційно зареєстрували 19 230 випадків коронавірусної інфекції COVID-19, з них 354 – за останню добу. Зі слів Степанова, найбільше нових випадків захворюваності за добу було зафіксовано у Чернівецькій і Волинській областях та в Києві.

Усього ж найбільше випадків COVID-19 зареєстрували у Чернівецькій області – 2796, Київській – 1261, Івано-Франківській – 1246, Рівненській – 1217, Тернопільській – 1089, Львівській – 1136 та у Києві – 2410.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів