Поділитись:

Лучани ігнорують карантинні обмеження, – міськрада

Понеділок, 18 травня 2020, 16:34
Лучани ігнорують карантинні обмеження, – міськрада

фото ілюстративне 

З 11 травня у Луцьку відновили роботу багато закладів торгівлі, побутового обслуговування населення, установ та організацій різних форм власності, а згодом Кабінет міністрів України дозволив відкрити непродовольчі ринки.

На вулицях міста, у магазинах, перукарнях, громадських місцях з кожним днем усе більше відвідувачів, переважна більшість з яких нехтують правила карантину. Обов’язкове носіння масок, дотримання дистанції, регулярне миття рук, попри послаблення, усі ці норми ніхто не скасовував. На обов’язковому дотриманні цих правил під час чергового онлайн-засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки наголосив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, – інформує Луцькрада. 

"Відповідальність, уважність та самодисципліна важливі зараз, як ніколи. Дотримання карантинних обмежень для усіх без винятку закладів та об’єктів загального користування є обов’язковим. Ми повинні уникнути зростання захворюваності", – акцентував Григорій Пустовіт, навівши приклад сусіднього обласного центру – міста Рівне, де, з його слів, місцеві жителі набагато сумлінніше дотримуються правил карантину.

Обговорили учасники наради й ситуацію щодо захворюваності на COVID-19. За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 18 травня 2020 року у Луцьку зафіксовано 140 випадків захворювання на коронавірус. Окрім цього, до сімейних лікарів упродовж вихідних звернулись 42 лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ. Виявлено одну підозру на COVID-19, чотири пневмонії.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області обстежили 18 травня 15 суб'єктів підприємницької діяльності. Найбільше порушень фіксували у перукарнях та салонах краси. Також працівники Держпродспоживслужби працюють і на ринках міста: проводять вимірювання температури, слідкують за дотриманням дистанції між покупцями.

Працівники поліції продовжують посилено патрулювати місто на предмет дотримання вимог карантину, а також відстежувати коло осіб, які могли перебувати у контакті з хворими на COVID-19.

Інспектори департаменту муніципальної варти вихідними днями слідкували за ситуацією у парках, скверах, відпочинкових зонах, зокрема на центральному пляжі міста та Теремнівських ставках. Не оминули увагою і роботу ринків. Було складено 6 адмінпротоколів за ведення стихійної торгівлі в районі Старого міста, а також поблизу ТЦ “Гостинець”, магазину “Експрес Там-Там”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів