Поділитись:

Масові заходи відновлять одними з останніх, – головний санлікар

Понеділок, 18 травня 2020, 14:25
Масові заходи відновлять одними з останніх, – головний санлікар

Масові заходи в Україні будуть відновлюватися на останніх етапах карантинних обмежень.

Про це розповів заступник очільника МОЗ, головний санлікар Віктор Ляшко, – повідомляє Українська правда.

Зі слів Віктора Ляшка, масові заходи будуть дозволені одними з останніх, оскільки це – скупчення населення і найбільший ризик поширення інфекційної хвороби, яка передається повітряно-крапельним шляхом.

"Тому масові заходи будемо пропонувати відкривати на останніх етапах виходу з карантину і тільки після стабілізації епідемічної ситуації, – зазначив він. – Чи буде це зроблено окремо (по областях, – ред.), історія покаже, але в першу чергу ми розглядаємо питання запровадження на території нашої країни адаптивного карантину. Тобто пом’якшення будуть відбуватися в тих областях, які будуть відповідати тим чи іншим епідеміологічним показникам. Сьогодні серед таких показників розглядається питання кількості захворювань на 100 тисяч населення за останні 7 днів, завантаженість ліжкофонду в тій чи іншій області, кількість тестувань за останній тиждень, і  можливо, коефіцієнт приросту нових випадків коронавірусної хвороби".

Також Ляшко повідомив, що наразі постанова про карантин не передбачає відновлення вищих навчальних закладів, однак на найближчому засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також засіданні уряду це питання буде також розглядатись. 

Зі слів санлікаря, було розроблено проєкт протиепідемічних норм для проведення зовнішнього незалежного оцінювання в освітніх закладах, і цей проєкт буде розміщений на сайті МОЗ 18 травня для громадського обговорення. Він перебуватиме на громадському обговоренні, поки не будуть ухвалені певні норми, які дозволять функціонувати тим чи іншим закладам, в тому числі і освітнім.

Ляшко також зазначив, що поруч із нормами до проведення ЗНО також з’являться норми, які будуть прописувати, як можна відкривати після пом’якшення карантину готелі, спортивні зали, дитячі садочки, автоперевезення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів