Поділитись:

Як українці оцінюють рік президентства Зеленського: дослідження

Понеділок, 18 травня 2020, 12:50
Як українці оцінюють рік президентства Зеленського: дослідження

Рейтинг довіри серед політиків через рік президентства очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 57 % громадян.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Більше третини опитаних не змогли оцінити свій рівень довіри до політиків Дмитра Разумкова та Дениса Шмигаля. Загалом Разумкову довіряють 25 %, не довіряють – 33 %, а чинному прем’єру довіряють лише 14 %, а 39 % не довіряють.

До усіх інших політиків помітно переважає недовіра, при цьому Юрію Бойку довіряють 25 %, не довіряють 57 %, Святославу Вакарчуку – 24 % і 61 % відповідно, Юлії Тимошенко – 22 % і 72 %, Петру Порошенку – 20 % і 76 %.

Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 39,3 % проголосували б за Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). 13,9 % підтримали б Бойка, 13,3 % – Порошенка, 8,6 % – Тимошенко, 5,9 % – Смешка.

Третина опитаних оцінюють перший рік правління президента Зеленського на відмінно або добре, майже 40 % – задовільно, близько третини – незадовільно або жахливо. Відносно гірші оцінки президенту Зеленському дали респонденти Сходу, жителі міст, старші опитані, виборці Порошенка та Бойка. Водночас молодь, жителі Півдня, Центру та Заходу дали відносно кращі оцінки. Звільнення полонених і заручників, а також боротьба із коронавірусом – сфери, в яких опитані поставили найкращі оцінки за перший рік президента Зеленського. Відносно середні оцінки отримали такі сфери як об’єднання країни, міжнародна політика, зміцнення обороноздатності, соціальний захист населення, оновлення кадрів у владі, реформування освіти. Найгірше опитані оцінили зменшення впливу олігархів на політику, земельну та медичну реформи, боротьбу із корупцією, економічний розвиток та припинення вогню на Донбасі. 

Довідково: 

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 3 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8 %. Терміни проведення: 12-13 травня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів