Поділитись:

Глядач йде: відео Зеленського дивляться рідше, – дослідження

Четвер, 14 травня 2020, 11:31

Дослідження Інституту масової інформації виявило кілька тенденцій відео від Володимира Зеленського. Головна з них украй негативна для Президента: він втрачає глядача. І йдеться про сотні тисяч і навіть мільйони. 

Дослідження охоплює відео, які Володимир Зеленський викладав у період 01.01.2019–30.04.2020 на своїх офіційних акаунтах у Facebook та Instagram. Свого Youtube-каналу Зеленський офіційно не має. За цей період у Facebook Зеленський виклав 110 відео, – йдеться на сторінці ІМІ. 

У середньому у Facebook одне відео від Зеленського дивилися 433 тисячі користувачів. Спад переглядів розпочинається із жовтня 2019-го-лютого 2020-го, коли нова влада підійшла до реальними справами, відтак почалися певні проблеми у команді Зеленського. У березні-квітні 2020-го – період пандемії COVID-19 – Зеленський починає активніше викладати відеозвернення, а показники переглядів значно падають. Дійшло до того, що у квітні кожне відео дивилися в середньому на 315 тисяч осіб менше.

В Instagram Зеленський втратив ще більше. Загалом у цій соцмережі він виклав 107 відео за увесь період дослідження. У середньому в Instagram одне відео від Зеленського дивилися 2,4 млн користувачів. Тенденція схожа із фейсбуком. У квітні 2020-го відео Зеленського в Instagram збирають значно менше переглядів. Різниця становить 663 тисячі. Якщо ж згадати, що в найкращі місяці Президент збирав в Instagram більш ніж 4 млн глядачів, то рахунок втрат іде аж до 3 млн.

 

З початком в Україні карантину, який пов’язаний з поширенням коронавірусу, Зеленський почав регулярно записувати відеозвернення. Вони транслюються на телеканалах, а також викладаються в соціальні мережі. Проте провал таких відео стався вже на другий тиждень. Якщо перше звернення на Facebook-сторінці Зеленського 13 березня подивилося 786 тисяч осіб, то 20 березня вчетверо менше – 194 тисячі. На Facebook-сторінці Офісу Президента падіння в чотири рази зафіксовано дещо пізніше: 23 березня порівняно з 13 березня – 408 тисяч і 1 млн 600 тисяч переглядів відповідно. Далі падіння продовжилося на обох Facebook-сторінках і досягло 10-кратного показника. З цієї тенденції випали лише два відео – від 26 березня (оголошення про запровадження надзвичайної ситуації) та 18 квітня (привітання Зеленського з Великоднем).

З огляду на увесь період можна припустити, що зафіксоване падіння має природну складову. Під час виборів та в перші місяці після них в українців була завищена увага і до Зеленського, і до його команди. За кілька місяців цей інтерес природно зменшився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів