Поділитись:

Волиняни сплатили майже 1,4 мільярда гривень податку на доходи фізосіб

Понеділок, 18 травня 2020, 10:35

Із зарплати легальних найманих працівників, а також з інших офіційних доходів громадян на Волині до бюджетів усіх рівнів у січні-квітні 2020 року сплатили 1 мільярд 375 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Незважаючи на сповільнення економічних процесів у зв’язку з пандемією COVID-19, динаміка сплати ПДФО в області поки позитивна: до фактичних надходжень ПДФО у січні-квітні минулого року в області сплачено на 7,5 відсотка цього податку більше.

«За умови, що практика зарплат у «конвертах» відійде в минуле, громади не відчуватимуть дефіциту бюджетних надходжень. Саме податок на доходи фізичних осіб, тобто відрахування із зарплати чи інших легальних доходів найбільшою мірою впливає на стан фінансової стабільності громад. Тому легальний бізнес та офіційні робочі місця – основа бюджетного успіху об’єднаних територіальних громад», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що фахівці ДПС завжди якісно та своєчасно опрацьовують інформацію про факти недотримання вимог податкового законодавства роботодавцями, за наявності підстав – вживають комплекс контрольно-перевірочних заходів.

«Обмежувальні заходи в зв’язку з пандемією не передбачають права не сплачувати податок на доходи фізичних осіб чи ігнорувати інші норми податкового і трудового законодавства. Просимо керівників громад бути уважними до питання використання найманої праці та активно роз’яснювати громадянам переваги офіційного працевлаштування», – зазначив Олег Гирикович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
15 березня 2024
08:30
06 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024