Поділитись:

Нерухомість принесла Волині 30 мільйонів гривень

Середа, 13 травня 2020, 09:52
Нерухомість принесла Волині 30 мільйонів гривень

Упродовж січня-квітня 2020 року місцеві громади Волині отримали в розпорядження 32,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 4,5 відсотка більше минулорічних надходжень за аналогічний період.

Найбільшу суму бюджетних надходжень від оподаткування нерухомості залучено у м. Луцьку – понад 16 мільйонів гривень, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області. 

Наразі основні суми цього майнового податку спрямовують до бюджету юридичні особи, які відповідно до вимог закону самостійно декларують і сплачують податок на нерухомість. Громадянам-власникам нерухомого майна суму податку нарахують у визначені законом терміни.

Водночас в Головному управлінні ДПС у Волинській області просять врахувати, що у 2020 році контролюючі органи нараховують фізичним особам-платникам податку податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2019 податковий (звітний) рік. Це податкове зобов’язання фізичні особи сплачують протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Тому вимоги щодо звільнення від оподаткування, передбачені законом № 533 з урахуванням змін, внесених законом № 540, будуть враховані при нарахуванні контролюючими органами податку фізичним особам – платникам податку за об’єкти нежитлової нерухомості у 2021 році за 2020 податковий (звітний) рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів