Поділитись:

На Волині домінують серед науковців жінки

Неділя, 17 травня 2020, 19:35

Більше, аніж половина науковців Волині станом на кінець 2019 року, - це жінки. Про це свідчать дані головного управління статистики у Волинській області, які оприлюднили в експрес-випуску з нагоди Дня працівника науки.

Це свято відзначають третю суботу травня в Україні. 

Із зазначених жінок-науковиць понад 10% мали науковий ступінь доктора наук і 42% − доктора філософії (кандидата наук).

Загалом для успішної роботи наукових організацій велике значення має формування кадрового складу наукових співробітників, йдеться в повідомленні. На кінець 2019 року загальна кількість працівників організацій, які здійснювали наукові дослідження і розробки в області, становила 202 особи,  з яких найбільшу питому вагу (87,2%)  склали дослідники, решта – техніки та допоміжний персонал. Поряд з тим, число виконавців з науковим ступенем  становило 107 осіб (29 докторів наук та 78 докторів філософії (кандидатів наук)).

Найбільше наукових працівників області було задіяно у виконанні науково-дослідних робіт у галузі природничих наук – 32,7%. У галузі сільськогосподарських наук – 27,7%, суспільних – 24,8% та 9,9% – технічних. 

У 2019р. загальний обсяг внутрішніх витрат на виконання наукових досліджень та розробок організаціями Волині становив 9,9 млн.грн. З них майже 57% витрачено на фундаментальні наукові дослідження, які повністю профінансовано за рахунок державних коштів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів