Поділитись:

Волинь – на 8-му місці за рівнем захворюваності на коронавірус: що відомо про спалахи

П'ятниця, 15 травня 2020, 14:07
Волинь – на 8-му місці за рівнем захворюваності на коронавірус: що відомо про спалахи

Ситуація із захворюванням на коронавірусну інфекцію є нестійкою і без тенденції на зниження. Спостерігається певне плато. За показниками на 100 тисяч людей, Волинь займає 8-ме місце за рівнем захворювань.

Про це 15 травня під час брифінгу повідомила директорка Волинського обласного лабораторного центру, головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Загалом станом на 15 травня на Волині зафіксовано 582 випадків хвороби. 142 людини одужало, 16 людей померло. Одна людина померла за останню добу, йдеться про 44-річного жителя Володимир-Волинського, який мав супутні хронічні захворювання. Він занедужав 6 травня, і після госпіталізації стан чоловіка не покращився. Загиблий мав двосторонню пневмонію.

За добу виявлено 47 нових випадків захворювань. Найбільше, 22 випадки, – у Ковельському районі, Ківерцівському (16 в психлікарні в Олиці), селі Череваха Маневицького району. Є випадки в Луцьку, Турійському та Володимир-Волинському районах. Загалом найвищі рівні захворювання зафіксовані у Ковелі, Нововолинську, Ківерцівському та Маневицькому районах. Це сімейні вогнища, спалахи на окремих підприємствах та медзакладах. Загалом в області є чинних 12 спалахів. Чотири вже встигли ліквідувати: у Луцькій міській клінічній лікарні, у Горохівській лікарні, в селах Липа Горохівського району та Жиричі Ратнівського району.

За віковою структурою третина хворих – це люди від 30 до 50 років. Діти – до 9 % від захворілих. З початку епіднагляду загалом надійшло понад 1 500 підозр на захворювання, зокрема 74 за останню добу. Найбільше – з Ковельського (15), Ківерцівського (19), Луцька (12), Нововолинську (5). В кожному з осередків ведеться спостереження та визначають коло контактних осіб.

Зі слів Янко, щодня лабораторія проводить до 150 досліджень. У Ковелі нині найвищий ріст захворюванності. Тут є спалахи серед прихожан церкви, працівників фабрики та медоб’єднання. У Маневицькому районі зафіксований спалах в селі Череваха серед прихожан церкви. Тут занедужали 22 особи, з яких 3 дитини. На стаціонарному лікуванні тут 9 осіб, 13 лікуються амбулаторно. А загалом у районі зафіксовано 28 випадків. У Ківерцівському районі зафіксовано нових 16 випадків у психлікарні в Олиці. Загалом з початку реєстрації хвороби зафіксовано 32 випадки. У лікарні запроваджено посилений протиепідемічний осіб. На самоізоляції перебуває 37 осіб. Загалом в районі 75 випадків на коронавірус, зокрема 1 летальний випадок. Щодо поліцейських, серед яких теж є спалах, то тут є відомча служба, яка займається епідрозслідуванням.

“На сьогодні нових випадків не реєструється. Чекаємо завершення інкубаційного періоду, і вони можуть знову приступити до роботи”, – зазначила Янко.

Окрім цього, у Підгайцівській ОТГ зафіксовано 15 випадків: к селах Лище, Воротнів та Підгайці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів