Поділитись:

У Луцьку бібліотеки готуються до відкриття: книги дезінфікуватимуть (відео)

П'ятниця, 15 травня 2020, 22:15
У Луцьку бібліотеки готуються до відкриття: книги дезінфікуватимуть (відео)

Згідно з постановою Кабміну про послаблення карантину, бібліотеки можуть відновити свою діяльність за дотриманням санітарних вимог. Однією із них є норма зберігати повернуті книги у спеціальних ємностях.

Продезінфікувати книги іншими засобами неможливо, – розповіла Суспільному завідувачка господарського відділу обласної наукової бібліотеки Людмила Долгая.

"У нас зараз вісім прибиральниць. Більше навантаження тому що треба все ретельніше дезинфікувати, протирати поручні щільніше, через пару годин проводити вологе прибирання, і полички протирати, і столи обов'язково", – повідомляє вона. 

Обласна наукова бібліотека готова прийняти відвідувачів в кінці травня, – розповіла директорка Людмила Стасюк. Каже, нині працюють над розробкою і впровадженням прийняття замовлень на книги онлайн.

Щоб не порушувати карантинних правил, у бібліотеку замовили два безконтактні термометри. 

"Замовили також дезінфікуючі засоби, одноразові рукавички, в одному підприємстві 10 пластикових щитків. Це на першому етапі достатньо. На наступному етапі, який настане можливо в червні ми будемо придбавати пластикові щитки і пластикові екрани", – повідомила директорка. 

Послаблення карантину відбулося і для інших закладів культури, розповідає начальниця профільного управління Ольга Чубара. З 11 травня відновити репетиції мають право в театрах і філармоніях – дозволено проведення репетицій до 50-ти осіб. Запрацюють бібліотеки, музеї і заповідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів