Поділитись:

Як запрацює транспорт. План у три етапи від Міністерства інфраструктури

Четвер, 14 травня 2020, 14:30
Як запрацює транспорт. План у три етапи від Міністерства інфраструктури

Міністерство інфраструктури України розробило план відновлення пасажирського сполучення. Він нараховує три етапи, – повідомив очільник міністерства Владислав Криклій.

Про це йдеться на сайті ВВС. 

Однак про конкретні дати відновлення перевезень жодної інформації немає.

"До кінця тижня маємо погодити з Міністерством охорони здоров'я дати етапів, щоб люди могли дістатися до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу", - написав у своєму "телеграм-каналі" пан Криклій.

Раніше він повідомив, що його відомство працює над тим, аби запустити роботу транспорту за 10 днів.

План запуску

Як запрацює транспорт. План у три етапи від Міністерства інфраструктури

На першому етапі планують запустити міський (крім маршрутних таксі) та приміський (в межах одного району) транспорт. Також планують запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск залізниці.

На другому етапі плануються дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть в світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

На третьому етапі пропонують відкрити міжнародне авіа- і залізничне сполучення, а також сезонні потяги.

"Працюємо з авіаперевізниками та Міністерством закордонних справ, щоб визначити країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення", - зазначив Криклій.

Водночас він додав, що авіакомпанії пропонують відновити внутрішні перельоти одночасно з міжнародними.

Пасажири і персонал транспорту будуть зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту, проводитимуть температурний скринінг і дезінфекцію транспорту та приміщень.

Кількість пасажирів обмежать. Для автотранспорту, наприклад, - лише в межах місць для сидіння.

Нагадаємо: наступний етап послаблення карантину уряд планує з 22 травня. Зокрема, можуть дозволити роботу готелів, дитячих садків, спортивні змагання і проведення ЗНО, –повідомив Максим Степанов.Ці пропозиції будуть схвалені на наступному засіданні уряду, сказав він.

Він зазначив, що пом'якшення карантину відбуватиметься у чотири етапи, які розраховані, виходячи з проміжку в 10 днів.

"Це той термін, за який ми можемо на основі аналізу інформації чітко визначитися, що ми готові перейти до іншого етапу", – прокоментував міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів