Поділитись:

Держава зайва в цьому інтимному процесі, – Фурса про сурогатне материнство

П'ятниця, 15 травня 2020, 13:33
Держава зайва в цьому інтимному процесі, – Фурса про сурогатне материнство

фото ілюстративне

Економічний експерт та фінансист Сергій Фурса розкритикував втручання українських чиновників в особисте життя громадян і намагання заборонити сурогатне материнство.

Про це він написав у фейсбуці.

Зі слів економіста, українські чиновники всюди пхають свого носа – спочатку вони заборонили заробітчанам виїжджати з країни, а тепер хочуть заборонити сурогатне материнство.

"Є пари, які не можуть мати дітей. Таке буває. Сюрприз-сюрприз, українські чиновники. І є жінки, які готові надати послуги сурогатного материнства. Які виношують дітей для інших. Дітей, генетично чужих для самих жінок. І жінки заробляють гроші. Для них це – робота. І ця робота набагато достойніша, ніж те, чим займається велика частина українських чиновників", – зазначив Сергій Фурса.

На його думку фінансиста, це абсолютно не стосується ані держави, ані чиновників зокрема.

"Вони зайві в цьому інтимному процесі. Вона (держава, – К.) зайва навіть в тому плані, що генетично і батьки дитини, і сама дитина не мають ніякого відношення до України. Та й навіть якби мали. Це вибір українського громадянина, що робити зі своїм тілом. Держава ж тут до чого?.. Більше справ у держави немає. Всі інші проблеми вирішені, треба самим придумати", – вважає економіст.

Втручання держави в цей процес, переконаний Фурса, позбавить багатьох пар щастя стати батьками. А також позбавить українських громадян доходу.

"Ще й може фізично залишити дітей в Україні? Або що? Ось дітям це щастя буде. Не жити в якійсь гарній західноєвропейській країні, наприклад, зі своїми біологічними татом і мамою, а в українському дитбудинку", – додає він.

Сергій Фурса зауважує, що можна було б зрозуміти, якби держава просто хотіла стягувати податки, визнавши сурогатне материнство бізнесом, проте ні.

"Вона хоче влізти і заборонити. Заборонити жінкам розпоряджатися своїм тілом. Заборонити іншим людям бути щасливими. І це держава, яка сама ні на що не здатна. Спочатку вони організовують УкрСпецЗаробітчанеПостач, а тепер що? УкрСпецДітейПродаж? Даєш монополію держави в цьому питанні? Тільки з дозволу українського чиновника?" – йдеться в дописі.

Ще трохи, вважає Сергій Фурса, і ми дійдемо до російського досвіду, ухваливши якийсь закон Діми Яковлєва, і заборонимо іноземцям всиновлювати українських дітей.

"Зупиніться. Приберіть свої руки геть", – пише економіст.

Нагадаємо: днями розгорівся скандал через те, що київська клініка сурогатного материнства опублікувала відео, де показала, що 46 дітей народжених сурогатними матерями перебувають у готелі, де чекають на своїх батьків. Відео різко критикували у мережі, а правозахисники і правоохоронці побачили у цьому ознаки торгівлі людьми та прийшли на перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
08 березня 2024
03 березня 2024
06 лютого 2024
05 лютого 2024