Поділитись:

Коти можуть заражати один одного коронавірусом, – дослідження

Четвер, 14 травня 2020, 19:36
Коти можуть заражати один одного коронавірусом, – дослідження

Вчені дослідили, що коти можуть заражати один одного коронавірусом.

Про це повідомляє Главком, посилаючись на apnews

Під час експерименту дослідники заразили трьох котів коронавірусом, взятим у людей. Потім кожну з інфікованих кішок помістили разом зі здоровими тваринами. Через п'ять днів коронавірус був виявлений у всіх трьох котів, які були раніше здоровими.

Жодна із  шести заражених тварин не демонструвала симптоми Covid-19.

«Не було ні чхання, ні кашлю, у цих котів не піднімалася температура і не знижувалася вага. Господар тварини нічого б не помітив», – розповів один із авторів дослідження, експерт-вірусолог Пітер Гальфманн.

Він закликав не цілувати тварин і протирати поверхні в будинку.

Дослідники вважають, що результат експерименту свідчить про те, що потрібно ще  вивчати можливість потенційного передання вірусу від кота до людини. Одночасно Американська ветеринарна медична асоціація (AVMA) у своїй заяві зазначає, що навіть якщо тварину могли навмисне заразити в лабораторії, це «не означає, що її буде легко заражено тим самим вірусом у природних умовах».

Раніше вчені з Вуханського інституту вірусології та Хуачжунского сільськогосподарського університету виявили, що кішки здатні виробляти антитіла до COVID-19: у 15 зі 102 досліджених кішок виявили антитіла до коронавірусу SARS-CoV-2. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів