Поділитись:

На яких автівках каталися члени волинського автомобільного клубу у 1930-х роках (фото)

Четвер, 14 травня 2020, 06:58
На яких автівках каталися члени волинського автомобільного клубу у 1930-х роках  (фото)

У соціальній мережі "Фейсбук" оприлюднили ретросвітлину Луцька, датовану 1930-м роком. На фотографії, що була зроблена неподалік замку Любарта, видно ще молодий Лесин ясен, а також ретроавтівки.

Як пояснили на сторінці "Волинського Клубу Автомобільного" у фейсбуці, зображені автомобілі – це власність членів "Волинського Клубу Автомобільного", котрі якраз приготувались до початку "Rajd Wołynski" (фестиваль Райд Волинський).

Так, "Волинський Клуб Автомобільний"/ Wołyński Klub Automobilowy був офіційно зареєстрований та розпочав свою діяльність у 1929 році у місті Луцьк.

Цей клуб – це вагома сторінка з історії Луцька. Діяльність його була активною і цікавою, але маловідомою широкому загалу.

"Власне, саме зараз, якби не пандемія #covid_19 та карантинні обмеження, ми б були "на низькому старті" до фестивалю "Волинь Ретро Фест" та "Rajd Wołynski", в рамках котрих на Волинь могли завітати більше 35 ретрокарів з країн Євросоюзу. Але все заплановане відбудеться трішки пізніше, як і анонсувалось!" – наголосили в клубі.

З часу створення клубу, підкреслили в дописі, минуло вже 90 років.

"Це фото – дуже захоплююче, зроблене в самому серці Луцька, біля замку Любарта. А час же швидкоплинний – 90 років минуло!
І зверніть увагу: Лесин ясен, що зараз страждає, – який стрункий і гарний! Будьмо всі здоровими, цінуймо власну історію та з повагою шануймо пам'ятки!", – додали в пресслужбі клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів