Поділитись:

«Викривачам» Дениса Єрмака спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

Вівторок, 12 травня 2020, 15:27
«Викривачам» Дениса Єрмака спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

У ніч з понеділка, 11 травня, на вівторок, 12 травня, невідомі підпалили мотоцикл Дмитра Штанька та підкинули гранату в автомобіль Сергія Шумського. Обидвоє є фігурантами справи про плівки Дениса Єрмака, звинувачують його у корупції і подали відповідні заяви до Національної поліції.

Про інциденти «Бабелю» повідомили Штанько і Шумський.

За словами Штанька, близько першої ночі його розбудили сусіди, які помітили, як горить його мотоцикл. Вони намагались загасити полумʼя.

«Мотоцикл згорів. Я викликав поліцію, приїхала слідчо-оперативна група, мене допитали. Ми виявили, що є декілька свідків, зараз я їду на допит», — повідомив Штанько «Бабелю».

Він передав відео з камер спостереження, на якому можна побачити, як невідомий чоловік підпалював мотоцикл.

«Я вважаю, що це пов’язано із тим, що ми вчора пройшли поліграф, сьогодні буде висновок», — повідомив Штанько.

«Викривачам» Дениса Єрмака спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

«Викривачам» Дениса Єрмака спалили мотоцикл та кинули гранату в машину

У свою чергу, Сергій Шумський повідомив «Бабелю», що цієї ж ночі, приблизно в той самий час йому в машину кинули гранату.

«Я про це дізнався від поліції, яка близько 1:30 подзвонила в мої двері. Вони спитали, чи я є власником такого-то автомобіля і повідомили, що сталася неприємність. Виявилося, що молодий чоловік, який був у чорному одязі з балаклавою на обличчі, підійшов до мого автомобіля, розбив скло на місці водія і кинув туди гранату», — розповів Шумський.

За його словами, це побачили декілька місцевих, які в той час пили пиво у дворі неподалік. Вони побігли за ним, наздогнали на перехресті, почали бити, але йому вдалося втекти.

«Сусіди повернулись назад у двір і побачили у моїй машині гранату. Викликали поліцію, вибухотехніків, приїздила кінологічна служба, начальник райвідділу поліції», — розповів Шумський.

Він уточнив, що чека в гранаті лишилась, тому вона не вибухнула. Але поки складно говорити, чи це помилка зловмисника, чи його мета була просто налякати.

«Такі дії матимуть зворотній ефект: ми рота не закриємо», — сказав Шумський, який також пов’язує інцидент із справою Єрмака.

Про що йдеться?

У неділю, 29 березня, депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат голови офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади.

На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці й «Укрзалізниці». На одному з відео брат глави ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче керувати «Укрзалізницею».

На іншому відео невідомий чоловік розповідає, що в нього є «гарна дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».

Штанько і Шумський були помічниками Дениса Єрмака і також фігурують на плівках. Але пізніше вони звинуватили Андрія Єрмака в корупції і заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівались отримати державні посади. Обоє братів Єрмаків звинувачення відкидають. Наразі триває розслідування у СБУ, ДБР та Національній поліції, куди справу передали із Національного бюро розслідувань, оскільки змінили кваліфікацію злочину зі «зловживання впливом» (корупційний злочин) на «шахрайство» (злочин, підслідний Нацполіції).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
14 лютого 2024
27 січня 2024
11 січня 2024
09 січня 2024
27 грудня 2023
13 грудня 2023
29 листопада 2023