Поділитись:

Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

Четвер, 02 квітня 2020, 22:05
Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

Брат керівника Офісу Президента Андрія Єрмака – Денис у серпні-жовтні 2019 року взявся організовувати кампанію по знищенню бізнесу найбільшого приватного порту України “ТІС”, що знаходиться в Одесі, і його міжнародних партнерів.

Про це свідчать відеозаписи, які народний депутат Гео Лерос передав журналістам Bihus.Info.

У розпорядженні журналістів опинилося близько 30 годин прихованої зйомки численних зустрічей Дениса Єрмака та його помічників з потенційними кандидатами на високі державні посади, що відбувалися в серпні-жовтні 2019-го. Під час цих “співбесід” Єрмак неодноразово заявляв про те, що на нього покладена роль “пропускати через себе” людей, які претендують на посади в тих чи інших галузях. Діапазон цих галузей виявився доволі широким – від податкової в районному центрі Рівненської області до Міністерства інфраструктури та “Енергоатому”. Єрмак регулярно наголошував на тому, що цю функцію він виконує, бо є братом помічника Президента і має можливість напряму спілкуватися з Президентом і очільниками правоохоронних органів, “кладучи їм на стіл” ту чи іншу інформацію.

Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

Значна частина зустрічей “команди Єрмака” присвячена обговоренню можливості припинення бізнесового росту компанії “ТІС” і впливу в Україні однієї з найбільших в світі контейнерних компаній – данської Maersk.

Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

ТІС – це велика українська компанія, власник новозбудованого порту на 5 вантажних терміналів в Одесі. Заснована родиною одеситів Ставніцерів. У лютому в термінали ТІС вклалась арабська корпорація DP World – один зі світових лідерів портової галузі. У 18 році ТІС “привів” в Україну ще й данську Maersk – світового гіганта контейнерних перевезень.

Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

“Нищити зв’язки” двох компаній Єрмак з помічниками беруться нібито в інтересах конкурентів – одеської фірми “КТЛ Україна”, яка, у свою чергу, є частиною потужної турецької компанії Kinay Group. 

Так, 6 вересня 2019-го Денис Єрмак пояснював роль і зацікавленість цих компаній: “Компания белая, входит в тройку лидеров Украины по логистике, по жд, по контейнерам. Сама турецкая основная компания судовладелец – она номер один как бы в Турции. Их очень беспокоит вопрос, очень беспокоит вопрос, чтобы сбить так сказать рождающегося монстра”.

Володимир ЛебедєвВолодимир Лебедєв

Брат керівника президентського офісу на записах неодноразово заявляє про фінансовий інтерес в цій справі, який його група отримає “після конкретних дій”. Так, 16 вересня 2019-го Єрмак в розмові з довіреною особою Володимиром Лебедєвим каже наступне: “Я вам скажу так. Вот совсем честно. У них коммерческий [интерес?]. Одесситы платят за конкретные действия. Какие действия – понятно: Маерск, ТИС”.

За 10 днів до того Єрмак пояснював Лебедєву його завдання: “Вы можете абсолютно спокойно напрягать и в хвост, и в гриву, что ребята – мне нужно концептуализировать не просто “взагалі”, а чтоб вы прописали ваше видение –  что мы должны подавать в Кабмине, что мы должны подавать в Укрзализныцю, какие есть рычаги влияния, какие есть рычаги влияния на ТИС…Там люди уже озаботились очень сильно”.

За задумом Єрмака конкретні дії мали виявлятися у зверненнях до Антимонопольного комітету, підготовці потрібних законопроєктів, зверненнях до Кабміну тощо. В розмові з тим же Лебедєвим брат керівника президентського Офісу дає наступні інструкції: “Ну, с юристами мы вас здесь в Киеве сведем. Но вопрос желательно изучить в плане того, какие документы подавать. В АМКУ нам придется засыпать этими документами”.

З розмови помічників Єрмака-молодшого випливає, що турецький бізнес готовий сплачувати по 300 тисяч доларів на місяць за реалізацію їхніх цілей.

Редакція Bihus.Info зв’язалася з керівниками компанії “КТЛ Україна”, до яких, судячи з відео, Денис Єрмак відправляв Володимира Лебедєва, щоб зібрати інформацію про необхідні дії проти “ТІС” та Maersk. Вони розповіли, що Денис Єрмак раніше працював у “КТЛ Україна”. І що посередник від Дениса Єрмака Володимир Лебедєв справді приїздив в Одесу на їх підприємство у 2019 році. Однак, за їх версією, мотиву “збити” “ТІС” і Maersk їхня співпраця з братом помічника президента не мала.

Андрій КузьмінАндрій Кузьмін

“Бред – про ТИС, Maersk, нашу турецкую компанию и международній заговор. Он [представник Єрмака Володимир Лебедєв – ред.] да, заезжал в наш офис, его просто проконсультировали, потому что этот человек должен был сделать какую-то презентацию где-то там наверху”, – запевнив Андрій Кузьмін, комерційний директор “КТЛ Україна”.

Фінансової мотивації Єрмака з боку компанії не було, переконує гендиректор “КТЛ” Ігор Хохлов: “Да, он [Денис Єрмак – ред.] присылал такого человека. Формулировка была, что человек готовится занимать какой-тот пост в “Укртрансбезопасности” и т.к. человек немножечко не разбирается в теме, ему нужна была транспортная консультация. Ну, собственно, и все. Я не знаю, почему Денис так говорил [про фінансування – ред.], я об этом узнал от вас. Это я с него должен был взять деньги за консультацию, но я не брал, поскольку это было по просьбе моего бывшего сотрудника”.

Разом з тим на відео Денис Єрмак стверджує протилежне. “Чем быстрее мы начнем предпринимать активные действия, излагать изменения по нормативной базе, тем быстрее по сути нам обеспечат очень хорошую финансовую поддержку,” – каже Єрмак-молодший 6 вересня 2019 році, інструктуючи Володимира Лебедєва щодо поїздки до свого колишнього роботодавця “КТЛ Україна”. В ході тієї розмови Єрмак надиктував Лебедєву телефони Кузьміна та Хохлова і пояснив, що з “КТЛ Україна” потрібно розробити конкретний план заходів для боротьби з “ТІС” і Maersk.

Брат Андрія Єрмака за гроші конкурентів нищить міжнародний бізнес в Одесі (відео)

Любое действие, предпринятое нами, оно выделяется в четко определенную цифру,” – сказав Денис Єрмак Володимиру Лебедєву 16 вересня, під час звіту Володимира про поїздку до “КТЛ Україна”.

Нагадаємо, у неділю нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос виклав на своїй сторінці у ФБ частину відео, з якого стає зрозумілим, що брат Андрія Єрмака, який на той момент був помічником президента Володимира Зеленського, проводить співбесіди на державні посади, в тому числі – найвищого рівня. Зокреме, Єрмак-молодший “пропускав через себе” кандидатів на посади очільників “Укренерго”, “Укрзалізниці”, Мінінфраструктури тощо.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів