Поділитись:

Пункт пропуску у Раві-Руській залишається закритим, – польська сторона

Четвер, 07 травня 2020, 17:15

фото ілюстративне

У Польщі повідомляють, що прикордонний пункт пропуску "Рава-Руська – Гребенне" залишається надалі закритим, оскільки польська сторона не отримувала від України запиту щодо його відкриття. У Мінінфраструктури пояснили, що надішлють такий запит одразу після публікації урядового рішення. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на урядовий портал Польщі та пресслужбу посольства Польщі в Україні.

"У зв`язку з інформацією, яка з`являється в масмедіа про відновлення українською стороною контролю для пропуску через кордон в КПП "Рава-Руська – Гребенне", інформуємо, що до відповідних органів Республіки Польщі, як дотепер, не надходив жоден запит щодо цього", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: уряд 6 травня ухвалив рішення, яким відновлюється робота пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення "Рава-Руська" та для морського сполучення "Скадовський морський торговельний порт", які були тимчасово закриті у зв’язку з пандемією. 

"Ще вчора разом з віцепрем’єром Олексієм Резніковим ми перебували зі спільною робочою поїздкою у Херсонській області, у ході якої, у тому числі, відвідали Скадовський морський порт. Сьогодні вже маємо рішення – і це рішення одноголосне. Пункти пропуску через кордон для морського сполучення у Скадовському порту та для автомобільного сполучення "Рава-Руська" відновлюють свою роботу", – заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

У коментарі пресслужби Міністерства інфраструктури "Європейській правді" повідомили, що запит польській стороні буде надісланий одразу після оприлюднення урядового рішення, яке очікується найближчим часом.

"Вчора Урядом було ухвалене відповідне рішення. Як тільки воно буде оприлюднено у передбачений законодавством спосіб, польська сторона буде одразу поінформована", – зазначили у прес-службі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів