Поділитись:

У Володимирі-Волинському жінка та чоловік поплатилися за давню небезпечну покупку

Четвер, 07 травня 2020, 16:30
У Володимирі-Волинському жінка та чоловік поплатилися за давню небезпечну покупку

фото ілюстративне

4 травня Володимир-Волинський міський суд розглядав дві справи щодо незаконного поводження зі зброєю. Обидві стосувалися мисливських рушниць. Фігуранти пішли на угоду з прокурором та отримали 1 рік умовного покарання.

У першій справі жінка ще на початку 2000-их років придбала в спеціалізованому магазині Луцька нарізну вогнепальну зброю самозарядний мисливський карабін моделі «ТОЗ-99-01», а пізніше докупила ще з пів тисячі патронів.

Однак вона не продовжила дозвіл на зберігання зброї, чим порушила закон. Під час рейду у лютому 2020 року боєприпаси знайшла поліція. Жінка свою вину визнала і тепер матиме 1 рік умовного термін і сплатить в користь держави 2198,14 грн процесуальних витрат, пов`язаних із залученням експертів для проведення балістичної експертизи.

Схожа ситуація сталася і з іншим підсудним. Він теж майже 20 років тому купив самозарядний карабін «Сайга - М-3 ЕХР-01» зі складним металевим прикладом, виготовлений підприємством ТОВ «Ижохоторужие» у Луцьку та не оформив відповідні документи у подальшому. Тож тепер він теж понесе покарання у вигляді 1 року умову та сплатить на користь держави 1256,08 грн процесуальних витрат, пов`язаних із залученням експертів для проведення балістичної експертизи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів