Поділитись:

За квітень волинські лікарні отримали 128 мільйонів гривень

Четвер, 07 травня 2020, 08:54
За квітень волинські лікарні отримали 128 мільйонів гривень

128,4 млн грн виплатила НСЗУ 46-ти медичним закладам Волині, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам.

З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги. 1594 спеціалізованих закладів отримали за квітень близько 4 млрд грн за договором з НСЗУ. З яких понад 17,7 млн грн було перераховано приватним закладам та лікарям-ФОП, – повідомили в НСЗУ. 

У Волинській області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отримали Луцька міська клінічна лікарня – 15,4 млн грн, Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання – 13,8 млн грн та Волинська обласна клінічна лікарня – 12 млн грн.

Нагадаємо: з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору – контракт лікарні з НСЗУ. Всього 61 приватний медзаклад і 4 лікаря-ФОП підписали договір з НСЗУ на надання послуг зі спеціалізованої медичної допомоги та отримали в квітні понад 17,7 млн грн.  Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані – основа для ухвалення рішень, зокрема й фінансових. 

“Національна служба здоров’я - надійний фінансовий партнер медичних закладів. Ми в повному обсязі і вчасно платимо закладу за надані послуги пацієнтам. І ця фінансова стабільність працює в інтересах пацієнта. Це стосується і первинки, і програми “Доступні ліки”, а з 1 квітня – і спеціалізованої допомоги. НСЗУ підтримує збільшення обсягу коштів на систему охорони здоров’я. Проте виступає за раціональне використання наявних ресурсів. Для того, щоб пацієнти могли отримати якіснішу допомогу. А ефективні лікарні – більше коштів. Кожна гривня бюджету Програми медичних гарантій працюватиме на пацієнта", – зазначила очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

Бюджет Програми медгарантій 72 млрд грн. Близько тисячі закладів охорони здоров’я матимуть фінансування від НСЗУ в 2020 році у межах ПМГ-2020 більше, ніж було за субвенцією 2019 року.


“Західний міжрегіональний департамент опікується 478 закладами охорони здоров’я восьми областей – Львівської, Рівненської, Волинської, Закарпатської, Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької. Сума контрактів цих закладів на рік складає понад 13 млрд грн. У квітні 446 спеціалізованих та 8 закладів, які надають екстрену медичну допомогу отримали аванс від НСЗУ у розмірі понад 1,2 млрд грн.  Абсолютний рекордсмен України за кількістю пакетів медичних послуг, за якими має контракт з НСЗУ – КОВЕЛЬСЬКЕ МІСЬКРАЙОННЕ ТЕРИТОРІАЛЬНЕ МЕДИЧНЕ ОБ'ЄДНАННЯ КОВЕЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ. Договір з НСЗУ цей заклад уклав за 22 видами допомоги, серед яких і 5 пріоритетних послуг – медична допомога при пологах, новонародженим (у складних неонатальних випадках), медична допомога при інфаркті міокарда та гострому мозковому інсульті, а також рання діагностика онкозахворювань. За 9 місяців 2020 року Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання отримає від НСЗУ 184,4 млн грн – на 119 млн більше медсубвенції 2019 року. Закладів, які в нових умовах фінансування матимуть бюджет від НСЗУ більше, ніж було за часи субвенції, досить багато по кожній з областей Західного міжрегіонального департаменту. І як можна побачити на прикладах, гроші дійсно перерозподіляються туди, де вони найбільше потрібні”, – пояснила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця.

Довідково: 

інформацію щодо виплат лікарням за Програмою медичних гарантій по областям можна знайти за посиланням: https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/smd-pay. Безоплатні медичні послуги доступні в лікарнях, що уклали договори із НСЗУ по кожній області та перелік лікарень за областями, які визначено опорними у боротьбі з коронавірусом можна знайти на дешборді НСЗУ за посиланням: https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/smd-contracts.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів