Поділитись:

Вимірювання температури, менше учасників: нові умови ЗНО

Середа, 06 травня 2020, 17:50
Вимірювання температури, менше учасників: нові умови ЗНО

У Міністерстві освіти та науки остаточно дату зовнішнього незалежного оцінювання ще не назвали. Через епідемію коронавірусу цього року зміниться проведення тестування. Зокрема, учасникам будуть вимірювати температуру, а приміщення будуть дезінфікувати.

Чим ще буде відрізнятися цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання, розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов, – інформує ТСН. 

Одна з відмінностей – в аудиторії має бути менше учасників ЗНО.

"Певна безпечна дистанція збільшена. Якщо раніше в аудиторії можна було посадити, скажімо, 15 учасників, то тепер їх має бути менше. На скільки менше, ми наразі не знаємо.  Орієнтовно 9-12 осіб", – каже омбудсмен. 

Зі слів Горбачова, лише ця зміна передбачає певні зміни в логістиці. Зокрема, потрібно  в півтора рази більше аудиторій, більше вчителів та інструкторів, які проводять тестування. 

"Крім того, треба треба передбачити додаткові заходи дезінфекції приміщень, контролю температури тіла. Оскільки вчителі та інструктори потрапляють в зону ризику, то треба буде подбати про додаткові методи захисту і для них", – каже освітній омбудсмен Сергій Горбачов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів