Поділитись:

Гроші за пробне ЗНО не повернуть, бо воно відбудеться

Четвер, 30 квітня 2020, 08:11
Гроші за пробне ЗНО не повернуть, бо воно відбудеться

В Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що пробне Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться, коли будуть зняті карантинні обмеження. Відтак гроші учасникам не повертатимуть, згідно з договором публічної оферти.

Про це в коментарі повідомила начальник відділу інформації і комунікації з громадськістю УЦОЯО Ірина Клименко, – пишуть Українські Національні Новини. 

“Наразі не визначений термін карантину, відповідно, не можна говорити про дати проведення пробного тестування. Однак пробне тестування відбудеться, коли будуть зняті карантинні обмеження”, – сказала Клименко.

Вона зазначила, що УЦОЯО підготував для учасників пробного тестування відеоматеріал, який розкриває процедуру проведення тестування і запропонував опрацювати матеріали минулих років, оскільки цього року пробне тестування відбудеться тоді, коли буде можливо його провести.

Клименко також додала, що пробне тестування відбудеться, адже така позиція Міністерства освіти і науки і УЦОЯО. Однак терміни ні від центру, ні від міністерства не залежать через ситуацію, яка виникла в Україні.

Із її слів, повернути кошти за пробне ЗНО не можна.

“Це не передбачено договором. Чітко зазначено, що коли укладали договір і сплачували, тим паче, що сплачували на рахунки регіональних центрів, відповідно, читали договір публічної оферти. Принаймні, якби не відбулося пробне тестування, то справді йшлося б, напевно, про повернення коштів. Однак пробне тестування відбудеться, просто в інші терміни”, – додала Ірина Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів