Поділитись:

Google та Apple заборонять відстежувати пацієнтів з COVID-19

Вівторок, 05 травня 2020, 21:03
Google та Apple заборонять відстежувати пацієнтів з COVID-19

фото ілюстративне

Інфікованих коронавірусом не можна буде відстежити за їхньою геолокацією.

Про це повідомляє MediaSapiens, посилаючись на Techcrunch.

Компанії Apple і Google у технології для відстеження можливих інфікованих коронавірусом заборонять точну геолокацію користувачів. Таке рішення ухвалили, аби захистити їхню приватність та не дати державам новий спосіб контролю громадян.

Повідомляється, що наразі компанії працюють над технологію, яка попереджає користувачів про контакти з інфікованими. Перші версії технології, яку почали розробляти в квітні, стали доступні стороннім розробникам додатків минулого тижня.

Технологія передбачає, що користувачі самі будуть повідомляти про захворювання на COVID-19, після чого їхні смартфони анонімно попереджатимуть про це людей, з якими заражений особисто контактував протягом двох тижнів.

«Apple і Google пішли на це безпрецедентні спільні зусилля у відповідь на пропаганду від ряду установ охорони здоров’я, які взялися за розробку власного додатка для відстеження контактів, бажаючи отримати доступ до конкретних даних iOS та Android. Компанії вирішили співпрацювати на основі стандарту, який базується на використанні ідентифікаторів Bluetooth, а не даних про геолокацію як спосіб захисту користувачів», – йдеться у статті видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів